Ben je op zoek naar losse rails om een houten schuifdeur aan op te hangen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar bij BestFix Schuifdeursystemen. Waar moet je opletten als je een houten schuifdeur op een rail wilt plaatsen? Ten eerste is het belangrijk om te weten of je de houten schuifdeur in de muur weg wilt laten schuiven, of dat je de deur aan een rail voor de muur wilt laten schuiven. We gaan hier dieper op in.

Houten schuifdeur in de muur

Bij de optie waarbij de houten schuifdeur in de muur moet komen, is het goed om te weten dat er tegenwoordig hele inbouw-schuifdeursystemen bestaan. Vroeger moest dat namelijk helemaal zelf gecreëerd worden door losse rails tussen twee muren in te bouwen. Niet alleen tijdrovend, maar je muur wordt dan ook onnodig dik. Nog maar niet te spreken over de situatie waarin je alles afgewerkt hebt en de houten schuifdeur niet lekker in de rails loopt. Dan is zo’n compleet houten schuifdeur inbouw systeem echt een stuk makkelijker!

houten schuifdeur rail Absolute Evo Singolo
 

Houten schuifdeur voor de muur

Wil je je houten schuifdeur aan een rail voor de muur laten schuiven, dan zijn er ook nog wat keuzes te maken. Rails kunnen bevestigd worden aan het plafond, in een verlaagd plafond worden weggewerkt of je kunt een rail aan een muur bevestigen.

Niet alleen de keuze in rails is belangrijk, ook de manier waarop je de houten schuifdeur aan de rail wilt laten hangen is iets waar je vooraf over na moet denken. Het makkelijkste is om ophangbeugels op de deur te bevestigen. Je houdt dan wel een behoorlijke kier tussen de rail en je houten schuifdeur. Dit is geen punt als je het geheel afwerkt met koplatten of een koof.

Ophangset Superior

 

Strakkere uitstraling

Voor een strakkere uitstraling is het mooier om de ophangbeugels in je houten schuifdeur te verzinken. Hierdoor komt de deur dicht tegen de rail aan en is een extra afwerking niet nodig. Let er in dit geval wel op dat de houten schuifdeur dik genoeg is. Je moet namelijk wel voldoende materiaal hebben om de ruimte voor de ophangbeugels te maken. Heb je gekozen voor een inbouw systeem, dan mag de houten schuifdeur ook weer niet te dik zijn, anders past deze niet in de cassette.

Ophangset Retrac bij Top rail

 

Denk aan het gewicht

Is je houten schuifdeur helemaal massief, dan betekent het ook dat je zeker moet zijn dat de rails en ophanging van jouw keuze het gewicht van de houten schuifdeur aan kunnen. Er zijn inbouwsystemen geschikt tot 120 kg, maar losse railsystemen kunnen zelfs deuren tot 150 kg dragen. Voor nog zwaardere houten deuren zijn er industriële rails. Deze zijn natuurlijk niet zo mooi van design als de andere rails die speciaal voor interieur ontworpen zijn.

Rails in de kleuren zilver en zwart

Een rail, die in het zicht komt, moet natuurlijk wel passen bij het interieur. Het is dus goed om te weten dat er schuifdeurrails zijn, die niet alleen in de standaard zilverkleur verkrijgbaar zijn, maar ook in de kleur zwart. Mooi om bijvoorbeeld te combineren met zwarte deurgrepen in je houten schuifdeur.

Soft close of soft open mechanisme

Wil je dat je houten schuifdeur mooi geremd gesloten wordt. Misschien zelfs ook de andere kant op, dus geremd als je de deur open schuift? Kies dan voor een soft close of een soft close/soft open mechanisme. Ook hierbij is trouwens het gewicht van je houten schuifdeur belangrijk!

Klein softclosing system

 

Speciaal houten schuifdeur systeem

Wist je dat je een houten schuifdeur ook heel mooi kunt combineren met een vaste glazen wand? Klein-europe® heeft hiervoor een speciaal railsysteem ontworpen: Front. Dit schuifdeursysteem is zo ontworpen dat de houten schuifdeur aan dezelfde bovenrail komt als waar het vaste glaspaneel in bevestigd wordt.

schuifdeursysteem Front

 

Meer weten over houten schuifdeur rails?

Wil je rails kopen die passen bij jouw houten schuifdeur, maar ben je nog op zoek naar de juiste optie? Voor meer informatie over de mogelijkheden in jouw situatie mag je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.