Glazen schuifdeuren voor een modern en slim interieur

Glazen schuifdeuren voor een modern en slim interieur

Geplaatst door: Elyse Gepubliceerd: 10-08-2021 Gelezen: 220 Reacties: 0

Glazen schuifdeuren zijn steeds populairder voor het interieur. Er zijn verschillende trends die van grote invloed zijn op de populariteit van glazen schuifdeuren. Strakke moderne interieurs en 'klein wonen' zijn bijvoorbeeld trends waarbij een glazen schuifdeur niet mag ontbreken.

Op de afbeelding zie je ons systeem de Evo Kit Doppio met glazen schuifdeurpanelenOp de afbeelding zie je ons deursysteem de Absolute Kit die wordt afgewerkt zonder architraven. Dit schuifdeur systeem heeft een glazen deurpaneel

 

 

 

 

 

 

 


 

Glazen schuifdeuren voor een modern interieur

Een glazen schuifdeur in een interieur geeft een chique en strakke uitstraling. Een glazen schuifdeur zorgt namelijk voor een schitterende sfeer en het vergrote zicht laat de ruimte groter ogen.

De schoonheid van een modern interieur komt van de rust en licht waarmee de interieurs van deze stijl vaak samen mee gepaard gaan. Er is niets mooier dan natuurlijk licht. Een woonkamer, badkamer, hal of studeerkamer krijgt meer licht door het plaatsen van glazen schuifdeuren. Dit geeft een luxe uitstraling. Appartementen, penthouses en bungalows worden steeds meer voorzien van glazen schuifdeuren of glazen schuifwanden om de ruimtes optimaal te benutten en te profiteren van al het licht.

Heb je toch liever wat meer privacy, maar heeft de ruimte wel behoefte aan extra licht? Een glazen schuifdeur van semi transparant glas (melkglas of figuurglas) zorgt ervoor dat het zicht beperkt wordt, maar laat wel licht door.

Op de afbeelding zie je ons schuifdeursysteem RollGlass met een afwerking voor het verlaagd plafond. De glazen panelen in de deur zijn afgewerkt met melkglas. Op de foto zie je ons schuifdeursysteem RollGlass met een afwerking voor het verlaagd plafond. De glazen panelen zijn afgewerkt met figuur glas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook kan je de sfeer in een ruimte compleet veranderen door gekleurd glas te kiezen of te gaan voor bedrukt glas. De opties met glazen schuifdeuren zijn eindeloos.

Op de foto zie je ons systeem Pocket Glass. Er hangen rood gekleurde glazen deurpanelen in het systeem.Op de foto zie je ons schuifdeursysteem RollGlass. In dit systeem hangen glazen deurpanelen die zijn bedrukt met een bos landschap.

 

 

 

 

 

 

 

Glazen schuifdeuren als je kleiner gaat wonen

Steeds vaker zie je dat mensen bewust kiezen om kleiner te wonen. Niet alleen door de krapte op de huizenmarkt en bijkomende prijsstijgingen, maar ook wegens (duurzame) leefstijlkeuzes. Meer mensen doen liever concessies aan woonoppervlak dan aan woonidentiteit. Glazen schuifdeuren zijn het toppunt van woongenot als het gaat om kleine woningen. Het geeft de vrijheid om naar eigen wens met de ruimtes te spelen. Je kan optisch meer ruimte creëren door een ruimte te scheiden in twee ruimtes of door twee losse ruimtes met elkaar te verbinden middels een glazen schuifdeur. Wanneer de vloer van bijvoorbeeld de hal doorloopt naar de keuken en deze ruimtes afgesloten wordt met een glazen schuifdeur, dan lijkt de ruimte veel groter. Een dichte schuifdeur blokkeert namelijk het zicht en het licht, waardoor het ruimtelijke gevoel verdwijnt. Tevens is het ruimte besparend omdat de draaicirkel van een gewone deur komt te vervallen.

Daarnaast kan een glazen schuifdeur bijdragen aan de verduurzaming van een woonruimte. Een glazen schuifdeur is namelijk een goede oplossing om tocht tegen te gaan en hoge stookkosten te voorkomen, terwijl je blijft profiteren van het licht en een open uitstraling.

Op de foto zie je twee afbeeldingen van het zelfde schuifdeursysteem: De LiteGlass. In de linker afbeelding is het schuifdeursysteem open, in de rechter afbeelding zie je dat de gesloten schuifdeur de keuken op een transparante manier afsluit.

 

Een glazen schuifdeur kan altijd!

Of je nu klein of groot woont, een modern of klassiek interieur hebt; een glazen schuifdeur kan altijd. Niet alleen is het een eyecatcher in je huis, het brengt veel voordelen met zich mee! Benieuwd hoe een glazen schuifdeur in jouw interieur past? Wij adviseren je graag.

Tags: rollglass, glazen-schuifdeur, schuifdeur-glas, glas, pocketglass, liteglass, absolute-kit, evokit

Producten die gerelateerd zijn aan dit bericht

Gerelateerde berichten