FAQs (veelgestelde vragen)

Kan ik bij BestFix ook deurpanelen kopen?

Ja dat kan. Onder de rubriek Deurpanelen vind je zowel houten deurpanelen als glazen deuren voor systemen die afgewerkt worden met een deurpost en architraaf, maar ook voode systemen die helemaal glad worden afgewerkt.

Wat zijn de kosten voor verzenden?

Bestellingen boven 100 euro worden gratis geleverd in Nederland, België en Luxemburg. Voor orders tot 100 euro hanteren wij voor verzendkosten een standaard bedrag van 12,50 euro.

Welke betaalmethoden worden er gebruikt?

U kunt betalen met iDEAL, MisterCash, Sofort banking, Paypal (betaaltoeslag 4%), met een creditcard via Paypal (betaaltoeslag 4%) of een betaling vooraf met een bankoverschrijving.

   

Ik heb een afwijkende maat nodig. Kan ik deze bestellen?

Ja. Het is mogelijk om de inbouwsystemen in plaats van stappen van 10 cm in stappen van 5 cm te bestellen. Bijvoorbeeld een deurbreedte van 95 cm en een deurhoogte van 215 cm. Prijzen op aanvraag.

Kan ik achteraf betalen?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij grotere projecten is het wel mogelijk om speciale condities af te spreken. In dit geval verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn voorkeur aangeven voor een speciale afleverdag?

Ja, dit is mogelijk. Gedurende het bestelproces krijgt u de mogelijkheid uw verzoek voor een speciale afleverdag aan te geven. Helaas is het voor ons niet mogelijk om rekening te houden met uw voorkeur voor een dagdeel of aflevertijd.

Hoe bevestig ik het inbouwframe op de vloer?

Bij een Metal Stud wand kan het inbouwframe in het profiel gezet worden dat aan de vloer bevestigd is (zie afbeelding hieronder). Indien er geen gebruik gemaakt word van een Metal Stud profiel, kan er gebruik gemaakt worden van bevestigingsbeugels.

Zijn er CAD-tekeningen te downloaden in DWG bestand?

Ja, van de meeste inbouwframes zijn er .dwg bestanden te downloaden (zip bestanden). De DWG bestanden zijn te vinden op de productpagina  van bijna elk systeem, onder het tabblad Documentatie.

Hoe kan ik een product retourneren?

Om een retouraanvraag in behandeling te kunnen nemen, hebben wij een retourformulier van u nodig. Is een retouraanvraag goedgekeurd, ontvangt u van ons verdere instructies. U vindt het retourformulier onder de link Retourneren onderaan de pagina onder de kop "Klantenservice”. Nog eenvoudiger is om het formulier in te vullen via uw eigen account:

Via Account

Inloggen en via "Mijn bestellingen” gaat u naar het besteloverzicht. Klik op de button met het oog bij de bestelling waarvan u één of meer producten retour wilt sturen.

Klik naast het product op de rode button, vul het formulier in, lees de voorwaarden en klik op de button versturen.