Dubbele schuifdeuren

  • Geheel geruisloos
  • In elke stijl beschikbaar
  • Bestel online of bel!

Met dubbele schuifdeuren creëer je een ruime doorgang tussen twee kamers. Zo houd je het ruimtelijk gevoel op het moment dat de beide schuifdeuren open staan. Wil je meer privacy, dan kun je simpel de kamers van elkaar afscheiden door de dubbele deuren te sluiten. Met een schuifdeursysteem voor dubbele deuren dat in de muur wordt weggewerkt, maak je eenvoudig een Kamer en Suite. Denk hier bijvoorbeeld aan een scheiding tussen woonkamer en eetkamer. Ook dubbele deuren tussen twee kantoorruimtes zijn ideaal.

De ‘look and feel’ van dubbele schuifdeuren

Wil je een klassieke uitstraling aan je kamer en suitedeuren geven, denk dan eens aan dubbele schuifdeuren met glas-in-lood ramen. Maar ook dubbele stalen schuifdeuren, of dubbele glazen schuifdeuren zijn een sieraad in elk interieur. Volledige privacy krijg je natuurlijk met ondoorzichtige, houten schuifdeurpanelen. Denk ook eens aan hergebruik van oude deurpanelen. Ze zijn vaak eenvoudig geschikt te maken als schuifdeurpaneel. Natuurlijk kun je je dubbele schuifdeuren langs de muur laten lopen. Bedenk dan wel dat dit vaak voor meer tocht en geluidshinder zorgt. Het mooist en meest praktisch is het als de dubbele schuifdeuren in de muur schuiven. Zo kun je alle muren aan beide kanten gebruiken om iets tegenaan te zetten, maar je zult ook veel minder last van tocht en geluid hebben.

Bekijk alle schuifdeursystemen Of neem contact op

Kies uit verschillende systemen

Qua afwerking biedt BestFix Schuifdeursystemen verschillende soorten schuifdeursystemen voor dubbele schuifdeuren aan. Systemen die naderhand afgewerkt worden met een deurpost en een architraaf (een afwerklijst die rondom de deuropening komt) of juist inbouwsystemen die helemaal strak worden afgewerkt, prachtig voor in een modern interieur. Wil je eigenlijk stopcontacten of lichtschakelaars monteren op de plek waar de deuren in de muur moeten schuiven, dan bestaan er ook inbouwframes met plek voor elektra.

Bediening van dubbele schuifdeuren

Zonder aanpassingen zullen de dubbele schuifdeuren onafhankelijk van elkaar open en dicht schuiven. Zo kun je één deur in gesloten toestand laten, terwijl je de andere helft als doorgang gebruikt en alleen alle twee de deuren openen wanneer je de ruimte nodig hebt. Het is echter ook mogelijk om de dubbele schuifdeuren simultaan open en dicht te laten gaan. Je bedient 1 deurpaneel en de andere deur beweegt gewoon mee. Deze simultane bediening kun je zelf maken, maar wordt ook vaak als optie aangeboden.

Wat bieden wij aan?

Natuurlijk moeten je schuifdeuren jarenlang stil en probleemloos open en dicht gaan. De kwaliteit van de wieltjes op de loopwagens is dus essentieel. Maar het draait niet alleen om het juiste ophangsysteem van je schuifdeur. Met onze jarenlange ervaring, helpen wij je graag met je keuze voor het juiste schuifdeursysteem maar ook met keuzes voor schuifdeuren zelf. Overweeg je dubbele schuifdeuren in je huis te plaatsen? Bestel ze direct in de webshop of bel +31 (0)294 457 062 voor meer informatie.