Dubbele schuifdeuren

Met dubbele schuifdeuren creëer je een ruime doorgang tussen twee kamers. Zo houdt je het ruimtelijk gevoel op het moment dat de beide schuifdeuren open staan. Wil je meer privacy, dan kan je simpel de kamers van elkaar afscheiden door de dubbele deuren te sluiten.

Met een schuifdeursysteem voor dubbele deuren dat in de muur wordt weggewerkt, maak je eenvoudig een Kamer en Suite. Denk hier bijvoorbeeld  aan een scheiding tussen woonkamer en eetkamer, maar ook dubbele deuren tussen 2 kantoorruimtes zijn ideaal.

De ‘look and feel’ van dubbele schuifdeuren

Wil je een klassieke uitstraling aan je kamer en suite deuren geven, denk dan eens aan dubbele schuifdeuren met glas-in-lood ramen. Maar ook dubbele stalen schuifdeuren, of dubbele glazen schuifdeuren zijn een sieraad in elk interieur. Volledige privacy krijg je natuurlijk met ondoorzichtige houten schuifdeurpanelen. Denk ook eens aan hergebruik van oude deurpanelen. Ze zijn vaak eenvoudig geschikt te maken als schuifdeurpaneel.

Natuurlijk kan je je dubbele schuifdeuren voor de muur laten lopen. Bedenk dan wel dat dit vaak voor meer tocht en geluidshinder zorgt. Het mooist en meest praktisch is het als de dubbele schuifdeuren in de muur schuiven. Zo kan je alle muren aan beide kanten gebruiken om iets tegenaan te zetten, maar je zal ook veel minder last van tocht en geluid hebben.

Qua afwerking bieden wij verschillende soorten schuifdeursystemen voor dubbele schuifdeuren aan. Systemen die naderhand afgewerkt worden met een deurpost en een architraaf (een afwerklijst die rondom de deuropening komt) of juist inbouwsystemen die helemaal strak worden afgewerkt, prachtig voor in een modern interieur. Wil je eigenlijk stopcontacten of lichtschakelaars monteren op de plek waar de deuren de muur in moeten schuiven, dan bestaan er ook inbouwframes met plek voor elektra.

Bediening van dubbele schuifdeuren

Zonder aanpassingen, zullen de dubbele schuifdeuren onafhankelijk van elkaar open en dicht schuiven. Zo kan je één deur in gesloten toestand laten, terwijl je de andere helft als doorgang gebruikt en alleen alle twee de deuren gebruiken als je de ruimte nodig hebt. Het is echter ook mogelijk om de dubbele schuifdeuren simultaan open en dicht te laten gaan. Je bedient 1 deurpaneel en de andere deur beweegt gewoon mee. Deze simultaan bediening kan je zelf maken, maar wordt ook vaak als optie aangeboden.

Wat bieden wij aan

Natuurlijk moeten je schuifdeuren jarenlang stil en probleemloos open en dicht gaan. Kwaliteit van de wieltjes van de loopwagens is dus essentieel. Maar het draait niet alleen om het juiste ophangsysteem van je schuifdeur. Met onze jarenlange ervaring, helpen wij je graag met je keuze van het juiste schuifdeursysteem maar ook bij de keuzemogelijkheden in schuifdeuren zelf.

Overweeg je dubbele schuifdeuren in je huis te plaatsen? Wij vertellen je er graag meer over.