Houten schuifdeur

De benaming houten schuifdeur is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verschillende soorten dichte deurpanelen. Het is daarom goed om je vooraf te bedenken wat voor soort houten deurpaneel je wilt gaan gebruiken als schuifdeur.

Kant-en-klare houten schuifdeuren

Je kan als schuifdeur vaak standaard kant-en-klare stompe deuren uit bijvoorbeeld een bouwmarkt gebruiken.

De goedkoopste deuren zijn over het algemeen holle kern deuren, ook wel honingraat deuren genoemd omdat de celrooster-vulling het motief van een honingraat heeft. De kern is gemaakt van stevig karton of hardboard. Daar overheen komt aan beide zijden een plaat MDF (medium density fibreboard), HDF (high density fibreboard) of multiplex. Naast het prijsvoordeel van dit type deurpaneel is de deur ook nog eens licht in gewicht. Nadeel van een holle kern deur is met name de isolatie, niet alleen qua temperatuur, maar zeker ook qua geluid.

Een ander type deur is de tubespaan binnendeur. De kern van deze deur bestaat uit spaanderplaat waar luchtkanalen in gemaakt zijn. Deuren met een tubespaan kern zijn steviger en hebben een betere isolatie dan holle kern deuren, zowel op thermisch gebied als akoestisch.

Deurpanelen met een volspaan kern hebben binnenin een hele spaanderplaat en zijn hierdoor veel zwaarder. Volspaan deuren worden vaak gebruikt als branddeuren.

Houten schuifdeur op maat

Standaard deuren hebben, zoals het woord het eigenlijk al zegt, ook standaard maten. Vaak passen deze in de bestaande schuifdeursystemen. Heb je afwijkende maten, zal je of een standaard kant-en-klare binnendeur aan moeten passen. Je kan natuurlijk ook zelf een schuifdeurpaneel maken van bijvoorbeeld een plaat multiplex of MDF. Hou dan wel de dikte van de plaat in de gaten. Meestal is de gewenste dikte voor de schuifdeursystemen zo’n 4 cm.

Out of the box schuifdeuren

Een houten schuifdeur hoeft natuurlijk niet altijd wit afgewerkt te worden. Koop je een kant-en-klare schilderdeur, dan kan je deze zelf in elke mooie kleur aflakken, maar ook behang geeft een geweldig effect.

Maak je zelf je schuifdeur of laat je een deurpaneel op maat maken, denk dan bijvoorbeeld eens aan het beplakken van een plaat multiplex met steigerhout of andere materialen. Inspiratie vind je ook op ons Pinterest pagina.

Wat bieden wij

Wij leveren inbouw schuifdeursystemen zonder schuifdeuren, dus je bent helemaal vrij in de keuze van je deurpaneel. Heb je vragen over de eisen waar een houten schuifdeur moet voldoen dan kunnen we je hier altijd in adviseren. Ben je op zoek naar een alles-in-één oplossing, kan dat natuurlijk ook. Wij hebben houten schuifdeuren van hoge kwaliteit in ons assortiment. Vraag ons naar de mogelijkheden, we helpen je graag.

https://www.schuifdeursystemen.eu/index.php?route=information/contact