De kosten van een schuifdeursysteem, alles op een rijtje

Wat kost een schuifdeursysteem? Steeds meer mensen beseffen wat een ruimte je kan besparen met een schuifdeur vergeleken met een standaard draaiende binnendeur. Dat betekent dat bij verbouwingen, maar ook nieuwbouw vaker gekeken wordt waat schuifdeuren mogelijk zijn. Maar veel mensen hebben geen duidelijk beeld bij de kosten van een schuifdeur en een schuifdeursysteem. Een snel antwoord hierop lastig omdat het afhangt van een aantal factoren en wensen. Belangrijk om hier dus dieper op in te gaan.

Als eerste zal er onderscheid gemaakt moeten worden in de verschillende soorten schuifdeursystemen.

Een los railsysteem kost logischerwijs minder dan een heel schuifdeursysteem dat in een muur kan worden ingebouwd.

Ook kwaliteit speelt een enorme rol, want in het begin loopt praktisch iedere schuifdeur soepel over de rails. Maar wat als …..

In deze blog vind je een indruk van de kosten van een schuifdeursysteem, maar ook de zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een schuifdeursysteem. We geven je ook nog een aantal handige tips om geld te besparen.

De gemiddelde kosten

Wat kost een los railsysteem?

Wat kost een schuifdeursysteem

  • Minimale kosten: €96
  • Gemiddelde kosten: € 374
  • Maximale kosten: €1.198

*bovenstaande grafiek is gebaseerd op het prijsniveau van juli 2022. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

 

De gemiddelde kosten

Wat kost een inbouw-schuifdeursysteem?

Wat kost een schuifdeursysteem

  • Minimale kosten: €353
  • Gemiddelde kosten: € 702
  • Maximale kosten: €4.317

*bovenstaande grafiek is gebaseerd op het prijsniveau van juli 2022. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend

 

Waar hangen de kosten van af?

Uit bovenstaande grafieken blijkt dat een inbouwsysteem in aanschaf aanzienlijk duurder is dan een los railsysteem. Dat is ook logisch, want bij een inbouwschuifdeursysteem krijg je een hele cassette en dus eigenlijk ook een stuk binnenkant van je muur.

Voor wat betreft de montagekosten is een schuifdeurrail die voor de muur komt ook goedkoper dan een inbouwsysteem waarbij een bouwkundige aanpassing gedaan zal moeten worden.

Daarnaast het ligt ook aan de materialen, het design, de keuze van je schuifdeurpaneel en welke accessoires worden toegevoegd om het systeem compleet te maken.

 

Tips voor het besparen van kosten op een schuifdeursysteem

Kies voor een kwaliteit schuifdeursysteem

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig als we het over kosten besparen hebben, want producten van hoge kwaliteit zijn vaak duurder in aanschaf. Maar deze kosten verdienen zich over de tijd heen terug.

Ieder schuifdeursysteem zal in het begin soepel lopen, maar wat als de schuifdeur niet vaak gebruikt wordt en deze dus in één bepaalde stand blijft staan? Bij een mindere kwaliteit zullen de wieltjes van de loopwagens na verloop van tijd af gaan vlakken. Hierdoor gaat de schuifdeur minder soepel lopen en zal lawaai maken als je hem heen en weer schuift Als gevolg hiervan zullen de loopwagens/trolleys veel sneller slijten.

Kwaliteitssystemen gaan een stuk langer meegaan en hebben minder onderhoud nodig hebben.

Wordt het een schuifdeur in of voor de muur?

Een beslissing die afhangt van je smaak, je budget en de bouwkundige situatie. Een schuifdeur voor de muur is sowieso goekoper, maar denk ook eens aan de voordelen die je hebt van een schuifdeur die in de muur wegschuift

Bij een railsysteem voor de muur hou je altijd een kier tussen schuifdeur en muur. Hierdoor kan je meer last hebben van tocht en geluid. Bij een schuifdeur in de muur zal je hier geen last van hebben.

Een andere belangrijke overweging is het gebruik van de muur. Bij een schuifdeur in de muur, kan je de wand aan beide kanten gebruiken om wat tegenaan te zetten. Heb je een schuifdeur die voor de muur komt, dan kan je de muurkant waar de schuifdeur overheen schuift niet gebruiken. Als laatste is het goed om te bedenken dat een schuifdeurrail, die op de muur wordt gemonteerd, in het zicht zit en daardoor dus bepalend is voor je interieur. Een ingebouwd schuifdeursysteem is tijdloos!

Kies je voor een inbouwsysteem, dan is het goed om te weten dat er systemen zijn, waarbij je op een later moment, zonder breekwerk, je deur uit kan halen om bijvoorbeeld te schilderen. Deze schuifdeursystemen hebben geen omlijsting (architraaf) rond de deuropening en de achterste loopwagen draait mee, zodat de schuifdeur makkelijk uit het systeem te halen is.

Voor welke maten kies je?

De kosten van een schuifdeursysteem zijn afhankelijk van de maten die gekozen worden. Vaak is hoe groter het systeem is hoe hoger de prijs oploopt. Maar daarnaast is het ook goed om te letten op welke maten standaard zijn. Omdat deze maten meer geproduceerd worden in de fabriek, zijn ze vaak goedkoper dan een afwijkende maat. Zo is bijvoorbeeld een inbouwsysteem in deuropeningsbreedte 90 cm vaak goedkoper dan een inbouwsysteem met een deuropeningsbreedte van 85 cm.

De standaardmaten voor inbouwsystemen zijn:

  • Deuropening breedte: 70cm, 80 cm, 90 cm en 100 cm
  • Hoogte deuropening: 200 cm, 210 cm, 220 cm en 230 cm
  • Afgewerkte wanddikte: 100 mm

Ook goed om te weten is dat de standaard maten vaak op voorraad zijn.

Extra korting bij grote aantallen

Ben je van plan om al je binnendeuren te vervangen voor schuifdeuren? Goed plan, aangezien je er veel ruimte mee kan winnen. Goed om te weten dat we speciale prijzen maken voor projecten van meer dan 10 systemen. Neem contact met ons op en vraag een offerte aan.

Neem eens een kijkje in onze outlet

Vergeet niet te kijken in onze outlet. Vaak staan daar schuifdeursystemen in die voor een flinke korting verkocht worden. Ideaal als je flexibel bent in je bouwplannen. Dit geldt ook voor toebehoren trouwens, Het wil bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat de fabriek een verkeerde afmeting schuifdeur gestuurd heeft. Mooi als die dan in het schuifdeursysteem van jouw keuze zou passen!

Kom je er met bovenstaande tips toch niet helemaal uit? Laat het ons weten, we helpen je graag.