Menu
Menu
Winkelwagen

Glazen schuifdeur

Schuifdeuren met glas geven extra lichtinval in het interieur en zijn dus bijzonder geschikt op plekken in het huis of op kantoor waar het donkerder is. Denk bijvoorbeeld aan een gang of een vertrek waar helemaal geen ramen in zitten. Een houten deurpaneel waar ruitjes in zitten, is dan al een uitkomst, maar een hele glazen schuifdeur biedt natuurlijk nog veel meer lichtdoorlaat.

Wil je je muur aan 2 kanten blijven gebruiken, is het aan te raden om te kiezen voor een glazen schuifdeur die in de wand verdwijnt. Je kan dan zonder problemen meubilair tegen de muur aan zetten (ruimtebesparing!). 

glazen schuifdeur

Een extra ruimtelijk effect bereik je met een glazen schuifwand. Er zijn hiervoor tegenwoordig prachtige, innovatieve oplossingen, zelfs gecombineerd met soft close en/of soft opening systemen.

glazen schuifdeuren klein

Glazen schuifdeuren en veiligheid

Belangrijk is natuurlijk dat het glazen schuifdeurpaneel van gehard glas is. Gehard glas wordt door verhitting vele malen sterker gemaakt dan normaal glas en zal daardoor niet snel breken. Mocht de glazen schuifdeur door onvoorziene omstandigheden toch breken, zal het geharde glas in kleine brokjes uiteenvallen in plaats van scherpe gevaarlijke glasscherven zoals bij gewoon glas.

Zelf de uitstraling van je glazen schuifdeur bepalen

Glazen schuifdeuren vormen een elegante scheiding tussen ruimtes als woonkamer en keuken (kamer en suite), maar een schuifdeur van melkglas is bijvoorbeeld ook erg geschikt als toegang tot de badkamer. De keuze in glazen deurpanelen is enorm; helder glas, gesatineerd glas (melkglas), gekleurd glas, geprint of een combinatie, waardoor je de mooiste patronen en voorstellingen in je glazen schuifdeur kan maken.

Glasklemmen of liever niet?

Een glazen schuifdeur zal met glasklemmen aan de rail van het schuifdeursysteem gehangen worden. Soms moet het glazen paneel daar voor doorgeboord worden, maar er bestaan ook glasklemmen waarbij dat niet nodig is. Op de juiste manier gemonteerd, is dit net zo veilig al bij voorboren.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een glazen schuifdeur die gevat is in een aluminium frame. Deze stijlvolle variant heeft geen glasklemmen nodig omdat het aluminium frame al helemaal geschikt is gemaakt om in het schuifdeursysteem gehangen te worden. Maar ook een stalen schuifdeur met glas is een gewilde keuze. Kijk hiervoor op onze pagina over stalen schuifdeuren.

Wat bieden wij?

Je kan zelf een glazen schuifdeur laten maken bij een glasexpert van je eigen keuze. Wij kunnen je hierbij altijd adviseren. Zelf bieden we ook een aantal mogelijkheden. De glazen schuifdeuren uit ons eigen assortiment, worden gemaakt in Italië en zijn al helemaal geschikt gemaakt voor onze schuifdeursystemen die in de muur worden gebouwd.

Ben je op zoek naar een mooie glazen schuifdeur? Wij helpen je graag. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van schuifdeursystemen, kunnen we je adviseren over de mogelijkheden en varianten die er te krijgen zijn.