Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeuren binnenshuis zijn trendy, niet alleen vanwege de mooie industriële look, maar ook vanwege de lichtdoorlaat. Ze passen in ieder interieur, of het nu een landelijke of klassieke stijl is of juist een strakke vormgeving in een modern interieurdesign.

Denk eens aan een enkele of zelfs een dubbele stalen schuifdeur als scheidingswand tussen woonkamer en hal of keuken. Maar ook op kantoor wordt een gewone doorgang met een stalen binnendeur meteen een echt stijlelement!

Je kan een schuifdeur voor de wand laten lopen, maar optimaal gebruiksgemak heb je van een stalen binnendeur die in de muur schuift. De rail zit in dat geval in het systeem gebouwd en is dus niet zichtbaar. Met zo'n inbouwsysteem kan je de muur aan 2 kanten blijven gebruiken, dus optimale ruimtebesparing!

Stalen schuifdeur met glas

Wil je een stalen schuifdeur met glas in één van onze schuifdeursystemen hangen, is dat zeker mogelijk, maar er moet wel met een aantal dingen rekening gehouden worden. Van belang is bijvoorbeeld de maximale dikte van het stalen frame en hoe de ophangbeugels aan de bovenkant van de deur bevestigd kunnen worden. Aangezien er bij onze schuifdeursystemen geen rails over de grond loopt, is het ook belangrijk dat er een sleuf onderin de stalen schuifdeur komt, die ruimte biedt aan de vloergeleider die bij ons schuifdeursysteem hoort.

Standaard deuren of maatwerk

Er zijn veel bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken van stalen binnendeuren op maat en het is zeker de moeite waard je hierover te laten adviseren. Er zijn bedrijven die stalen schuifdeuren in standaard maten aanbieden, hierdoor zijn deze veelal goedkoper dan bedrijven die maatwerk leveren. Skygate is bijvoorbeeld een bedrijf die kant-en-klare stalen deuren levert; ook stalen schuifdeuren die in de wand verdwijnen.

Een voorbeeld van een staalbedrijf dat maatwerk levert is A. Koobs van Kozijnstaal. Dit bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk o.a. stalen schuifdeuren in gecoat, geschilderd of zelfs blauw staal.

Voor alle bedrijven geldt: ze helpen je graag met het ontwerp en bekijken samen met jou de mogelijkheden. We laten je helemaal vrij in de keuze van zo’n bedrijf en je kan altijd vragen of zij contact met ons opnemen, zodat wij de details samen met hun kunnen bespreken.

Je kan uiteraard ook contact opnemen met één van onze specialisten. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing.