Je bent eruit: je wilt geen ruimtevretende scharnierdeur, het wordt een schuifdeur die in de muur verdwijnt. Optimale ruimtewinst dus. Maar wat kost een schuifdeur in de wand nou eigenlijk? Op deze vraag geven de specialisten van BestFix Schuifdeursystemen graag antwoord.

Zoals vaak het geval is, hangen de kosten af van je wensen. De goedkoopste oplossing is een simpele schuifdeurrail die je tussen de wanden monteert. Een los railsysteem inclusief ophangset, heb je al vanaf zo’n € 150,-.

Tussen twee wanden plaatsen: wat zijn de kosten

Je kunt bijvoorbeeld de rail aan het plafond tegen een bestaande muur aan plaatsen. Daar maak je dan weer een wand voor, zodat de schuifdeur straks mooi in de muur wegvalt. Als je een grote ruimte wilt scheiden in twee kamers kun je natuurlijk ook twee nieuwe wanden plaatsen.

Bij deze werkwijze is het goed je vooraf een aantal zaken te realiseren:

  • Naast de aanschaf van je railsysteem, komen extra kosten voor het maken van de muur/muren.
  • Laat je de werkzaamheden uitvoeren door een vakman, dan is het goed je te beseffen dat deze manier om een schuifdeur in de muur te maken best arbeidsintensief is.
  • Je moet ervoor zorgen dat alles exact waterpas is. Je wilt namelijk niet dat je schuifdeur bijvoorbeeld vanzelf open of dicht schuift, terwijl je net je muur dichtgemaakt hebt.
  • Realiseer je hoe je de deuropening wilt afwerken. Wil je je deur er later nog uit kunnen halen zonder alles weg te hoeven breken?
  • Hoe hoog wil je de deuropening? Bevestig je de schuifdeurrail aan het plafond, dan krijg je dus een hele hoge schuifdeur. Wil je de hoogte van de deuropening gelijk houden aan de rest van je deuren, zal je een constructie moeten maken die stevig genoeg is om het gewicht van je schuifdeur te dragen.
  • Bedenk je goed dat de muur op deze manier een stuk dikker wordt dan de andere muren in je huis!

 

Inbouw-schuifdeursysteem: wat zijn de kosten

Een andere manier om een schuifdeur in de muur te maken is door gebruik te maken van een inbouwsysteem. Hierbij koop je een heel frame, waarbij de schuifdeur in een cassette in de muur komt. De eerste aanschaf is weliswaar een stuk hoger dan een losse schuifdeurrail, maar er zitten een aantal grote voordelen aan. De uiteindelijke kosten zijn hierdoor niet of niet veel hoger dan de manier zoals we die hierboven beschreven hebben.

We zetten de voordelen van een inbouw-schuifdeursysteem op een rijtje:

  • Het frame wordt op de afgewerkte vloer geplaatst. Hierdoor hoef je geen constructie te maken om je deuropening precies op hoogte te krijgen.
  • Je schuifdeur komt in het frame te hangen. Heb je het frame waterpas geplaatst, dan weet je ook zeker dat je schuifdeur straks waterpas hangt en dus niet uit zichzelf dichtvalt of juist openschuift.
  • Snel en eenvoudig in te bouwen.
  • Je schuifdeur past al in een wand van 10 cm!

inbouwsysteem evokit singolo

 

Wat kost zo’n schuifdeurframe dat in de wand gebouwd wordt?

De prijzen wisselen nogal, vooral ook door de huidige economische situatie en het gebrek aan grondstoffen. Toch willen we je graag een indicatie geven. Gebaseerd op de huidige prijzen (november 2022) begint zo’n systeem vanaf zo’n € 430,-. We hebben het dan over een bouwpakket, waarbij je zelf nog wel het frame in elkaar moet zetten. Dat is niet lastig. Een onervaren persoon die een beetje handig is, heeft dit in een half uurtje klaar.

Het geheel moet daarna nog wel afgewerkt worden met gipsplaat, een deurpost en rondom de deuropening een afwerklijst, ook wel architraaf genoemd. Wil je een modernere, strakke afwerking, dan is er ook een bouwpakket met een geïntegreerde deurpost. Bij dit inbouwsysteem is geen koplat of afwerklijst nodig. Het systeem vormt een geheel met de rest van je muur.

 

wat kost een schuifdeur in de wand

*De kosten indicatie op de bovenstaande afbeelding is gebaseerd op de prijzen van februari 2021, prijzen zijn onderhevig aan veranderingen en op de bovenstaande afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend. 

Kant-en-klaar inbouw-schuifdeursysteem

Wil je het nog gemakkelijk, dan zijn er ook inbouw-schuifdeursystemen met een kant-en-klare cassette. Je hoeft daar dan alleen nog maar de bovenrail in te schuiven en de deurstijl aan te bevestigen. Daarna is je systeem klaar om ingebouwd te worden. Natuurlijk hangt aan zo’n kant-en-klaar systeem wel een ander prijskaartje.

Komen er nog kosten bij?

Je kunt nog verschillende accessoires bij je schuifdeursysteem kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een soft closer. Natuurlijk moet je de kosten voor het schuifdeurpaneel meerekenen en de kosten voor een schuifdeurkom, met of zonder slot.

Wat zijn de kosten voor een schuifdeur?

Ook de kosten voor een schuifdeur hangen af van je wensen en budget. Je kunt zelf een bestaand deurpaneel aanpassen, maar er zijn ook schuifdeuren die al helemaal zijn voorbereid op het schuifdeursysteem van jouw keuze.

Als je een bestaand deurpaneel wilt hergebruiken, is dat natuurlijk het goedkoopste. Je moet dan wel een zogenaamde stompe deur hebben, geen opdekdeur. Ga je voor een deur uit een bouwmarkt, kies dan een kwalitatief goede deur, want je zult onderaan de deur een sleuf moeten maken voor de vloergeleider. Je wilt tenslotte niet dat je meteen door de onderste lat heen zaagt en in een holle ruimte komt met alle gevolgen van dien.

Schuifdeur op maat

Koop je een schuifdeur op maat, dan is het paneel al helemaal voorbereid op het systeem van je keuze. De schuifdeuren in ons eigen assortiment zijn allemaal kwaliteitsdeuren. Je kunt kiezen voor een schuifdeur die je zelf nog moet (laten) schilderen of een schuifdeur met een HPL-toplaag, dan ben je helemaal snel klaar!

Neem contact op voor meer informatie

Meer weten over de kosten voor een schuifdeur in de wand? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.